Obrazovanje - važna lestvica ne samo pojedinca, već čitave zajednice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Sep.2022, 23:36

Obrazovanje - važna lestvica ne samo pojedinca, već čitave zajednice

Da li svi mogu doći do školskih klupa i imaju li iste početne životne pozicije u obrazovanju. Na ta pitanja iskustva je podelilo 80 učesnika iz 12 zemalja na Međunarodnoj konferenciji „Prepreke uoči obrazovanja kod romske dece tokom i posle pandemije kovida“.

Tokom Međunarodne konferencije o preprekama prilikom obrazovanja, otvorila su se i pitanja elementarne egzistencije sa kojima se suočava romska zajednica.

Predstavljeni su primeri dobre prakse, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je reč o vršnjačkim edukatorima, koji protekle 2 godine redovno drže dopunsku nastavu.

Konferencija traje dva dana, a sastoji se od predavanja i praktičnih radionica u kojima pedagoški asistenti i edukatori izlažu konkretna rešenja.

Planirano je da se izloženo na konferenciji dokumentuje i primeni u praksi u različitim državama u cilju poboljšanja života društveno osetljivih grupa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.