Obradović: Smeniti Ugričića

Izvor: Blic, 20.Jan.2012, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Smeniti Ugričića

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović izjavio je danas da Sreten Ugričić ne bi trebalo da bude direktor Narodne Biblioteka Srbije i da bi Vlada Srbije trebalo da ga smeni.

Obradović je rekao da državni službenik koji stavi potpis ispod teksta u kojem se "njegov predsednik Vlade, predsednik države, visoki zvaničnici Vlade stavljaju u situaciju da se amnestira pokušaj njihovog ubistva" ne treba da obavlja taj posao.

- Neka objašnjava sa druge pozicije šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je mislio kada je stavio potpis - istakao je Obradović.

Obradović je na konferenciji za novinare podsetio da su ministri Vlade Srbije u četvrtak, na inicijativu ministra kulture Predraga Markovića, razgovarali o istupanju Ugričića.

- Ministri koji su učestvovali u raspravi bili su zgroženi činjnenicom da državni službenik to može da potpiše jedan dokument kojim se praktično opravdava pokušaj atentata na najviše državne funkcionere Srbije i Republike Srpske i na verskog poglavara - rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, svi prisutni ministri su taj akt osudili.

Resorni ministar Predrag Marković je dobio obavezu da sagleda sve činjenice vezane za postupanje Ugričića i da predloži Vladi šta činiti.

- Očekujem da danas da taj predlog - rekao je Obradović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.