Obnovljen stadion u Novim Kozarcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljen stadion u Novim Kozarcima

Na stadionu ''Ilija Pantelić'' u Novim Kozarcima kod Kikinde zamenjene su stolice na tribinama, potpuno su obnovljene svlačionice i kupatila, a postavljena je i nova PVC stolarija. Kompletna rekonstrukcija stadiona koštala je 3,5 miliona dinara, a sredstva je obezbedila Gradska uprava u Kikindi.

Stadion ''Ilija Pantelić'' u Novim Kozarcima kod Kikinde, na kom igra domaća ''Sloboda'', učesnik Vojvođanske fudbalske lige, sada ima nove tribine, jer su sedišta kompletno zamenjena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uređene su svlačionice, rekonstruisana kupatila i postavljena nova PVC stolarija. Stadion je izgrađen 1988. godine, jedan je od najlepših u seoskim sredinama u Vojvodini, ali je posle 30 godina rekonstrukcija bila neophodna.

Dragoljub Ćosić, predsednik Mesne zajednice Novi Kozarci kaže:

''Pored toga što je grad uložio 3,5 miliona dinara, jako sam srećan što je ovde volonterski radilo preko 20 ljudi. U proteklom periodu su stavljali pločice, vodene instalacije, baterije za tuširanje, obavili su krećenje, sve je volonterski urađeno''.

Na stadionu u Novim Kozarcima domaćin je FK ''Sloboda'' koja je u samom vrhu Vojvođanske lige, pa je po svemu sudeći u nastavku očekuje borba za plasman u viši stepen takmičenja. Rekonstrukcija stadiona predstavlja dodatni motiv igračima za postizanje dobrih rezultata.

''Ovo što je sada uređeno i sređeno svakako je podsticaj za mlade igrače koji tek treba da se angažuju još više kako bi selo što više zaživelo, što se tiče fudbala'', ističe Slavko Ćulibrk, kapiten FK ''Sloboda''.

Sport je u seoskim sredinama jedan od najvažnijih segmenata za opstanak mladih. Zato je ulaganje u sportske objekte u ruralnim područjima prioritet za lokalnu samoupravu.

Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde napominje:

''Svakako da smo mi prepoznali da je fudbal što se tiče Novih Kozaraca jedna od najvažnijih stvari i da iz tog razloga se mora napraviti iskorak u tom pogledu kako bi smo pokazali da pratimo određeni kvalitet koji oni kao sportski klub pokazuju''.

Stadion od 2010. godine nosi naziv po Iliji Panteliću, nekadašnjem golmanu reprezentacije Jugoslavije, ali i čuvara mreže ''Vojvodine'', ''Olimpika'' i legendarnog ''Pari Sen Žermena''.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.