Objavljene fotografije porodice Zec

Izvor: B92, 04.Jul.2011, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljene fotografije porodice Zec

Zagreb -- Zagrebački "Jutarnji list" je objavio fotografije tela devojčice Aleksandre Zec, koja je u novembru 1991. godine ubijena u Zagrebu zajedno sa ocem i majkom.

Njih su ubili pripadnici snaga nedavno uhapšenog Tomislava Merčepa.

Uredništvo "Jutarnjeg lista" saopštilo je da je odlučilo da objavi uznemirujuće fotografije tela ubijene dvanaestogodišnje devojčice kako bi hrvatsku javnost upozorilo zbog čega je, zapravo, Merčep u zatvoru.

Radi se o strašnom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali i simboličkom dokumentu koji svedoči o slučajevima stradanja Srba u Hrvatskoj tokom Domovinskog rata, koje su skrivili ljudi u uniformama hrvatskih oružanih snaga, a za što su saodgovorni i političari koji su štitili ubice, navodi uredništvo zagrebačkog lista.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.