Obezbeđena ubedljiva većina, sredinom naredne nedelje ekspoze i glasanje za izbor Vlade

Izvor: BKTV News, 24.Jun.2017, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbeđena ubedljiva većina, sredinom naredne nedelje ekspoze i glasanje za izbor Vlade

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da očekuje da će izmene zakona o ministarstvima biti usvojene u ponedeljak ili utorak.

Očekuje se da će mandatarka Ana Brnabić sredinom sedmice izneti ekspoze i da će se glasati za izbor vlade. Gojković je, gostujući na TV Pink, rekla da su predložena dva nova važna resora, ministarstvo za evropske integracije i zaštitu životne sredine.

Kako je rekla, dizanjem evriontegracija na nivo ministarstva šalje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << se snažna politička poruka koliko nam je stalo do punopravnog članstva u EU, a takođe i ministarstvo ekologije pokazuje našu posvećenost tome.

Ona je rekla da se nada raspravi o temi koja će biti na dnevnom redu, ali da već sada može da pretpostavi da će to biti od strane nekih opozicionih stranaka rasprava o vladi uz vređanje predsednika Srbije i njegove porodice, kao i nje lično.

Predsednica parlamenta je rekla da očekuje da se u ponedeljak ili utorak izglasaju izmene zakona, a da zatim sledi i ekspoze Brnabić, njeno predstavljanje personalnih rešenja po ministarstvima i zatim da se izglasa i nova Vlada Srbije. Gojković je rekla da je najvažnije da je obezbeđena ubedljiva većina, da će svi poslanici sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" glasati za izbor nove vlade, da očekuje da će to učiniti i poslanici SPS, ali i neki drugi poslanici.

"Užasavam se toga da neki unapred nešto neće, a ne znaju ni šta će neko predložiti - valjda se glasa i za program buduće unutrašnje i spoljne politike...", dodala je predsednica parlamenta.

Ona je ukazala da većina poslanika dolazi da raspravlja o predlogu zakona, a manjina uvek ima svoje vreme da kaže šta ima i mahom sve najgore o Vučiću.

"Naš je posao da ozbiljno radimo i vodimo državu na taj način sve dok građani Srbije to budu želeli", rekla je Gojković.

Gojković je istakla da je jučerašnja svečanost u Palati Srbija pokazatelj da je Vučić dobio odobravanje sveta za ono što je uradio u prethodne tri godine kao premijer i ono što nastavlja da radi i ukazala da su bili prisutni specijalni izaslanici zemalja velikih sila, kao i ono što je veoma važno, lideri skoro svih zemalja regiona.

U tom smislu ona je istakla da nam čini veliko zadovoljstvo dolazak hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović i poručila da je ona naravno dobrodošla u Beograd.

Kako je rekla, i sama je imala niz značajnih bilateralnih susreta sa predstavnicima više zemalja, predsednicima parlamenata ili predstavnicima šsto je veoma bitno za nastavak dalje međuparlamentarne saradnje a samim tim i saradnje Srbije sa tim državama.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Gojković: Sredinom nedelje ekspoze mandatarke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2017

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da očekuje da će izmene zakona o ministarstvima biti usvojene u ponedeljak ili utorak, a da će zatim mandatarka Ana Brnabić sredinom sedmice izneti ekspoze te će se glasati za izbor vlade...Gojković je ocenila i da je svečanost povodom inauguracije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.