Obezbedićemo većinu za dan za glasanje

Izvor: NaDlanu.com, 13.Sep.2011, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbedićemo većinu za dan za glasanje

BEOGRAD, 13. septembra 2011. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović izrazila je u utorak ujutro uverenje da će na dan glasanja o zakonima o železnici i o javnoj svojini, krajem ovog meseca, biti obezbedjena većina poslanika koji će se izjasniti za usvajanje tih propisa.

BEOGRAD, 13. septembra 2011. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović izrazila je u utorak ujutro uverenje da će na dan glasanja o zakonima o železnici i o javnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << svojini, krajem ovog meseca, biti obezbedjena većina poslanika koji će se izjasniti za usvajanje tih propisa."Na osnovu dosadašnjeg iskustva, uverena sam da će većine biti na dan za glasanje, a mogli smo da organizujemo i juče da je bude. Ipak, ne smeta da se odloži i da se pokuša da se napravi kompromis kako bi sa što većem većinom usvojili te zakone", kazala je Djukić Dejanović za Radio-televiziju Srbije (RTS).Savez vojvodjanskih Madajara (SVM) nije juče dao kvorum za početak glasanja jer nisu prihvaćeni njihovi amandmani kojima traže da veći deo železničke infrastrukture na teritoriji Vojvodine bude u svojini te pokrajine, kao i da se osnuje privredno društvo koje bi upravljalo tom infrastrukturom.Slavica Djukić Dejanović je istakla da je u ponedeljak pomerila dan za glasanje "kako bi još jednom ocenili šta je najbolje za gradjane Srbije u vezi sa tekstom zakona o kom je trebalo da se izjasni". ..

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.