Obeležena slava manastira na Devinim vodama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2009, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležena slava manastira na Devinim vodama

KOSOVSKA MITROVICA - U manastiru na Devinim vodama, nadomak Zvečana, danas je obeležena manastirska slava.

Episkop raško-prizrenski Artemije sa sveštenstvom i monaštvom je služio svetu arhijerejsku liturgiju i osveštani su konaci u koje se prošle nedelje uselilo monaško bratstvo, na čelu sa jeromonahom Romanom.

Uprkos vrućini, više stotina pravoslavnih vernika sa severa Kosmeta prisustvovalo je sečenju slavskog kolača, a kulturni poslenici i književno društvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosova i Metohije priredili su kulturno-umetnički program.

Praznik ikone Presvete Bogorodice Trojeručice slava je pesnika sa Kosova i Metohije.

Na pesničku slavu je uručeno i priznanje za najbolju knjigu u 2008. godini. Povelja sa likom i imenom Grigorija Božovića pripala je pesniku iz Kosovske Mitrovice Milanu Mihajloviću.

Mihajlović je rekao da priznanje pripada svim pesnicima sa Kosova i Metohije koji su ove godine bili u užoj konkurenciji, kao i da će mu biti "podstrek za nova duhovna napregnuća i pesničku stvaralačku misao".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.