Obeležen Dan oslobođenja Novog Bečeja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan oslobođenja Novog Bečeja

Polaganjem venaca na spomenik palim borcima Crvene armije na Tiskom keju obeležen je Dan oslobođenja Novog Bečeja, a predstavnici lokalne samouprave, ambasade Rusije, Društva srpsko-ruskog prijateljstva "Vološin" i ostali građani odali su počast poginulim herojima.

Kako je saopšteno, zamenik predsednika opštine Novi Bečeja Branko Svilengaćin rekao je da je današnji dan veliki i častan datum i sećanje na sve koji su položili svoje živote.

"Drago nam je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što su danas došli i mladi kako bi dali svoj doprinos i čuli deo istorije našeg naroda. Naravno da mi koji ovde živimo dugujemo večnu zahvalnost ljudima koji su svoje živote ostavili upravo ovde, pored Tise, za slobodu Novog Bečeja", rekao je Svilengaćin.

Drugi sekretar ambasade Rusije u Beogradu Igor Bojko rekao je da ovih dana predstavnici ruske ambasade idu po celoj Srbiji obilazeći grobove palih vojnika.

"Uvek nam je drago da vidimo groblja i grobove u odličnom stanju, što je sve sačuvano i što je na taj način pokazano poštovanje prema herojima. Nadamo se i uradićemo sve da tako bude i u budućnosti", rekao je Bojko.

Pre polaganja venaca na Tiskom keju, u hramu Svetog Nikolaja održan je parastos i pomen poginulim srpskim i ruskim vojnicima koji su dali svoje živote za slobodu Novog Bečeja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.