Obe tužbe osudjene na neuspeh pred MSP

Izvor: S media, 19.Feb.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obe tužbe osudjene na neuspeh pred MSP

Ni tužba Hrvatske, kao ni protivtužba Srbije nemaju nikakvih izgleda na uspeh pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu i najbolje bi bilo da se obe strane dogovore o istovremenom povlačenju tužbi, ocenio je direktor Beogradskog centra za ljudska prava Vojin Dimitrijević.

„Međutim, to nije u moći samo predsednika. Koliko god tako ne izgleda, voljnu politiku vode vlade. To, dakle, vlada može da odluči. U Srbiji su premijer i predsednik iz iste stranke, ali u Hrvatskoj nije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tako”, rekao je Dimitrijević za „Slobodnu Evropu”, uz ocenu da je sada situacija komplikovanija nego ranije kada nije bilo kontratužbe.

On je dodao da nijedna tužba nema nikakvih izgleda za uspeh, jer MSP nije utvrdio da je i jedan zločin u Hrvatskoj ravan genocidu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.