Obama preko bilborda za Kosovo

Izvor: B92, 01.Mar.2008, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama preko bilborda za Kosovo

Beograd -- Aktivisti pokreta "Evropa nema alternativu", su preko jednog od bilborda "Kosovo je Srbija" danas prelepili lik Baraka Obame.

Oni kažu to su uradili zato što smatraju da se Obama, kandidat Demokratske partije za predsednika SAD, neće mešati u spoljnu politiku drugih naroda, prvenstveno Srbije. Prema njihovim rečima Barak Obama svojim postupcima pokazuje da je drugačiji od prethodnih prvaka američke administracije, a njegova vizija obećava promenu u koju naš narod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba da veruje.

Jedan od organizatora akcije Simon Simonović odgovorio je na pitanje novinara zašto je prelepljen bilbord "Kosovo je Srbija".

"Pa ne, tu je i Kenedi, kao jedan od najvećih reformatora u američkoj spoljnij politici, i mislimo da će Barak Obama biti čovek koji će svojim postupcima nastaviti put koji je započeo Kenedi", kazao je Simonović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.