OVPMB preti: Dačiću, oružjem ćemo braniti spomenik! (FOTO)

Izvor: S media, 26.Dec.2012, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVPMB preti: Dačiću, oružjem ćemo braniti spomenik! (FOTO)

Bivši pripadnici rasformirane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medvedje zapretili su danas predsedniku Vlade Srbije Ivici Dačiću oružanim sukobom ako Vlada Srbije pokuša da sruši spomenik OVPMB u Preševu!

Na sajtu Preševa jone (http://www.preshevajone.com/) oni su naveli da će "vrlo lako ponovo obući čizme i uniforme i uzeti oružje u ruke".

Odgovarajući na najave i pretnje premijera Srbije Ivice Dačića da će Srbija silom ukloniti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << spomenik pripadnicima bivše OVPMB, ukoliko to vlasti u opštini Preševo ne učine, komandant Ljulji - Ljuljzim Ibiši je rekao da su spremni da se tome suprotstave, ako je potrebno i oružjem.

"Mi kao bivši pripadnici i komandanti OVPMB zbog evropskih integrativnih procesa smo dali prioritet dijalogu i nastojanjima da probleme rešavamo kroz razgovore, uz nadu da će se zaustaviti represija Srbije prema etničkim Albancima u Preševu, Bujanovcu i Medvedji. Medjutim, zbog stalnih provokacija žandarmerije i zbog pretećih izjava Dačića ispada da Beograd ne interesuje ni dijalog niti stabilnost u regionu", kazao je Ibiši.

Sa druge strane Šefket Hasani, poznat pod nadimkom "Poeti" (Pesnik) je rekao da će se, ukoliko dirne u spomenik OVPMB u Preševu, Dačić susresti sa 500 spremnih vojnika sa Zapada.

Hasani je pozvao Srbiju da prednost da dijalogu, kako bi se "danas sreli za pregovaračkim stolom, a ne sutra u šumi".

(Beta)

FOTO: Beta/STR/AV, www.preshevajone.com, printskrin

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.