OEBS zabrinut zbog oduzimanja akreditacija ruskim medijima u Kijevu

Izvor: Vostok.rs, 22.Feb.2015, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS zabrinut zbog oduzimanja akreditacija ruskim medijima u Kijevu

22.02.2015. -

Predstavnica za slobodu medija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju Dunja Mijatović izjavila je da je zabrinuta nakon dobijenih informacija da su ruskim medijima privremeno oduzete akreditacije u ukrajinskim državnim organima.

„Zabrinuta sam zbog činjenice da je ruska javnost lišena objektivnih i pouzdanih informacija koje dolaze direktno od ukrajinskih vlasti, a što svakako neće pomoći slobodnom protoku informacija i ponovnom uspostavljanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << poverenja među narodima. Takođe, tražim i podatak koji su ruski mediji i zašto lišeni prava na akreditaciju direktno od ukrajinskih vlasti. Nadam se da Parlament neće dodatno napraviti nesklad na štetu istinitog izveštavanja za rusku javnost iz Kijeva. Razumem brigu za nacionalnu bezbednost u ratu, ali bih želela da podsetim sve države-članice OEBS-a da se drže obaveza koje su usvojile pre 40 godina u Helsinkiju“, rekla je Mijatovićeva za RIA Novosti.

Međunarodna informativna agencija „Rosija sevodnja“ i skoro sve televizije, osim „Dožda“, našle su se na spisku Službe za bezbednost Ukrajine (SBU) za privremeno oduzimanje akreditacija pri državnim organima Ukrajine, a ukrajinski parlament Vrhovna rada je obustavio akreditacije novinarima i tehničkom osoblju nekih ruskih medija pri državnim organima.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

sputnik

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.