Izvor: B92, 31.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS nezadovoljan

Beograd -- Misija OEBS-a u SCG izrazila je nezadovoljstvo zbog usvojenih amandmana na Zakon o radiodifuziji.

"Skupština Srbije je prošlog februara propustila priliku da utvrdi trajanje mandata članova Saveta za radiodifuziju, što predstavlja propust koji je mogao da se reši brže i na transparentan način u okviru postojećeg pravnog okvira", navodi se u saopštenju OEBS-a. OEBS je nezadovoljan i zato što taj problem nije rešen u konsultaciji sa zainteresovanim stranama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što, kako je ocenjeno, može dovesti do daljih problema u primeni zakona.

Šef Misije OEBS-a u SCG Mauricio Masari u saopštenju navaeo da je od velike važnosti da se potvrdi princip jednakosti svih članova Radiodifuznog saveta, ističući da diskriminacija unutar Saveta ne sme da postoji, kao ni uticaj spoljnih faktora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.