Izvor: B92, 17.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS nezadovoljan ishodom glasanja o Savetu za radio-difuziju

Beograd -- Predsedavajući OEBS, holandski šef diplomatije Jap de Hop Šefer, izrazio je nezadovoljstvo zbog ishoda glasanja u Skupštini Srbije o članovima Saveta za radio-difuziju. Kako zvanično saopštava OEBS, De Hop Šefer navodi da priznaje odluku Skupštine, ali ukazuje da ona nije u skladu sa stavom OEBS povodom tog pitanja. Holandski diplomata, koji predsedava OEBS, kaže da se ta organizacija zalaže za ponavljanje procedure izbora za tri sporna člana Saveta i dva člana Saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja su dala ostavke. De Hop Šefer poziva nadležne vlasti da počnu i primene toliko potrebne medijske reforme u državi, kako bi ojačali uspostavljanje profesionalnih i objektivnih medija u Srbiji.

I Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je da ostaje pri stavu da treba ponoviti celu proceduru za izbor članova Saveta. Ponovno izglasavanje tri osporavana člana Saveta glasovima poslanika DOS, Socijalističke partije Srbije i Stranke srpskog jedinstva izaziva duboku strepnju da će rad tako fomiranog Saveta i ubuduće biti plod političkih interesa i političke moći. Predsednica NUNS Milica Lučić Čavić za B92 kaže da je način na koji su osporeni članovi izabrani i dalje problematičan. Indikativno je i to što je Savet nekoliko sati posle svog izbora uperio prst u B92 i zatražio dokaze o čistom poslovanju, rekla je ona. "Očigledno ima dosta propusta, koji su proceduralne, ali i suštinske prirode. NUNS je ostao pri stavu da je greška to što je sve tako urađeno i da je trebalo ponoviti proceduru. Dakle, u redu je, može za svakog da se traži da se ispita njegovo poslovanje, da li je čisto ili ne, ali da to bude urađeno odmah, neposredno posle izbora, to nije dobar znak", rekla je Milica Lučić Čavić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.