Izvor: Blic, 28.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS: Porast etničkih napada u Hrvatskoj

OEBS: Porast etničkih napada u Hrvatskoj

OEBS je upozorio na porast etničkog nasilja nad srpskim povratnicima u Hrvatskoj.

- U Hrvatskoj se svaki treći dan događaju etnički napadi na Srbe, što i te kako utiče na povratak izbeglica - rekao je šef misije OEBS u Zagrebu Jorg Fuentes pred saborskim Odborom za ljudska prava. On je pozvao nadležne institucije da na odgovarajući način sankcionišu etničke napade.

Pravna lica iz Srbije i Crne Gore, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zakonskim odredbama, nemaju pravo da raspolažu nekretninama u Hrvatskoj, saopštila je juče hrvatska vlada.

'Pitanje imovinsko-pravnih odnosa na imovini pravnih lica koja je bila u društvenom vlasništvu i nalazi se na hrvatskoj teritoriji ili teritoriji SCG dve države tek treba da razreše bilateralno', navodi se u saopštenju. Portparol Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedran Kukavica izjavio je da Hrvatska ne može da prihvati srpsku odluku o prodaji 750.000 kvadrata atraktivnog terena uz more kod mesta Osor na ostrvu Cres i za nju je ta transakcija pravno nevažeća.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.