Izvor: B92, 07.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O'Donel: Izolacija zbog nesaradnje

Beograd -- Stalni koordinator UN u SCG Frensis O'Donel upozorio je da SCG može ostati bez pomoći zbog nesaradnje s Hagom.

"To se može dogoditi u junu, zbog odbijanja pune saradnje s Tribunalom, a Srbija i Crna Gora može ostati bez programa vrednih 300 miliona dolara, a preti joj i izolacija. On je za "Glas javnosti" rekao da ne samo da neće biti nove, nego će možda biti obustavljena i postojeća pomoć.

"Rešenje nije u Njujorku ili Hagu, već u rukama ovdašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlasti. Odgovor je puna saradnja s Haškim sudom. Ako Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija oceni da se radi o ugrožavanju međunarodnog mira i bezbednosti, tada može da usvoji rezoluciju koja bi imala ozbiljne posledice, ali ne znam šta bi sve u njoj moglo da se nađe, kaže on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.