ODLUČENO Nikolić raspisao vanredne izbore za 24. april

Izvor: Blic, 04.Mar.2016, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLUČENO Nikolić raspisao vanredne izbore za 24. april

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je danas tačno u podne Ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i Odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike za 24. april.

Nikolić će Ukaz i Odluku potpisati danas u podne, u zgrada Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, na osnovu člana 109. stav 1. Ustava Republike Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uputio je juče Predlog predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike.

U obrazloženju premijera je navedeno:

"Vlada Republike Srbije, u nepune dve godine, uspela je da spreči kolaps javnih finansija, da teškim ekonomskim reformama izvede zemlju iz recesije, kao i da otvori prva poglavlja na putu Srbije ka Evropskoj uniji. Srbija je danas i politički i ekonomski stabilna zemlja sa jasnim perspektivama napretka i prosperiteta.

Pročitajte još

Sve te rezultate Vlada Republike Srbije uspela je da postigne zahvaljujući poverenju građana i njihovom jedinstvu u podršci ostvarenju proklamovanih ciljeva Vlade.

Vlada Republike Srbije smatra da je prva faza u uspostavljanju drugačije, moderne i uspešne Srbije okončana time što su u potpunosti stabilizovane ekonomske i političke prilike, te da je za obezbeđivanje evropskog životnog standarda i utvrđivanje jasnog i nedvosmislenog puta naše zemlje u budućnost potrebna nova snaga ujedinjene Srbije sa jasnim mandatom da se reforme završe i da omoguće našoj državi da bude na ulaznim vratima evropske porodice naroda.

Gojkovićeva i Pastor: Izbori u Vojvodini kada i vanredni parlamentarni

U skladu sa navedenim, Vlada Republike Srbije predlaže predsedniku Republike da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nikolić raspisao izbore: Želim da pobedi SNS

Izvor: B92, 04.Mar.2016

Predsednk Srbije Tomislav Nikolić potpisao je ukaz o raspuštanju Skupštine i odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora za 24. april...Kako je rekao, potrebno je da se vidi da li su "građani spremni da do kraja podrže bolne reforme kako bi jednog dana živeli bolje ili postoji neka nova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.