OD HEVI METALA DO POLITIKE Nepoznati detalji iz biografije Siniše Malog

Izvor: Blic, 26.Jul.2016, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD HEVI METALA DO POLITIKE Nepoznati detalji iz biografije Siniše Malog

„Blic” otkriva dosad nepoznati detalj iz biografije gradonačelnika Beograda Siniše Malog(43), koji se aktivno bavio muzikom i bio hevimetalac.

Pre nego što je ušao u biznis i politiku, Mali je svirao gitaru u bendu „Nismo mi indijanci”.

Surfujući internetom naišli smo na sajt outofthedarkness.rs, a u odeljku „retro”, bend neobičnog imena. Na fotografiji-oglasu preko kojeg se svojevremeno mogla zakazati svirka mladih muzičara, poznato lice - gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Siniša Mali. Znatno mlađi, u tinejdžerskim godinama.

U opisu stoji da je bend osnovan 1989. godine, a da „naziv ne nosi nikakve skrivene rasističke ideje ili prezir ka izvesnoj grupi ljudi”.

- Osnovna ideja je spajanje melodičnog i grind kora sa još nekim muzičkim pravcima i sve je izvedeno u otkačenom stilu - piše na ovom sajtu. Takođe se navodi da su tekstovi neobavezni, bez težnji ka politici. Na kraju oglasa stoji i broj telefona preko kojeg se mogla ugovoriti svirka.

Siniša Mali, koji je svirao gitaru u bendu, ispričao je za „Blic” detalje svoje muzičke avanture.

- U to vreme sam živeo u zgradi u Cvijićevoj ulici, bubnjar Dejan je živeo na prvom, a ja na trećem spratu. Sa trećim članom benda, pevačem, išao sam zajedno u Petu gimnaziju. Slušali smo sličnu vrstu muzike i rešili da osnujemo bend koji smo nazvali N. M. I. (Nismo mi indijanci) - priča Mali.

On kaže da su prvu svirku imali u Dadovu, posle čega su počeli da nastupaju po celom gradu.

- Sami smo pisali muziku i tekstove. Imali smo publiku koja je pratila to što radimo. Zajedno smo na pisaćoj mašini ili rukom pisali najave za svirke, pa išli u kopirnicu i zatim lepili plakate po Knez Mihailovoj ulici. To je tada bio jedini način da obavestite ljude o svirci - kaže gradonačelnik.

Kako kaže, bend je vežbao uglavnom u stanu jednog od članova ili u jednom prostoru u Knez Danilovoj ulici. Postojao je tri-četiri godine.

- Kada sam upisao fakultet nisam više imao vremena za svirke jer sam u to vreme počeo i da radim. Ali to je stvarno bio lep mladalački period - navodi Mali i ističe da su mu idoli bili bendovi „Gang grin”, „Metallica”, „Suicidal tendencies”, „Seven seconds”.

- Tada je ta muzika činila da budemo drugačiji, što nam je u tom srednjoškolskom periodu bilo važno. Završio sam i muzičku školu, i sve to mi je tada pomoglo da na stvari gledam drugačije i da možda lakše prevaziđem neke mladalačke probleme.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.