OBNOVA SANDŽAČKE AUTONOMIJE BAJKA, ALI OPASNA

Izvor: Kurir, 17.Avg.2010, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBNOVA SANDŽAČKE AUTONOMIJE BAJKA, ALI OPASNA

NOVI PAZAR - Poslanik Sandžačke demokratske partije i član skupštinskog Odbora za bezbednost Meho Omerović ocenio je danas da je izjava predsednika Odbora za obnovu Narodnog veća

NOVI PAZAR -  Poslanik Sandžačke demokratske partije i član skupštinskog Odbora za bezbednost Meho Omerović ocenio je danas da je izjava predsednika Odbora za obnovu Narodnog veća Sandžaka Džemaila Suljevića o obnovi sandžačke autonomije čista bajka, koja može biti veoma opasna. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

"Takvo ponašanje, neodgovorne i neodmerene izjave nanose štetu, pre svega Bošnjacima, ali i ostalim građanima i ne doprinose stabilnosti u regionu", naveo je Omerović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Suljević u ranijim izjavama za medije nije odbacio ni mogućnost da Sandžak, u određenoj situaciji, bude čak pripojen Bosni i Hercegovini.

Omerović je naveo da Suljeviću nije dosta što uznemirava javnost u Srbiji, "pa bi malo i teritorije susednih država da prisvoji".

"Da li on zna kako su se na ovim prostorima takve ideje završavale u prošlosti? Umesto da svi zajedno rešavamo životne probleme - nezaposlenost, siromaštvo, borbu protiv korupcije, kriminal - neki ljudi se bave sanjarenjem", naveo je Omerović u izjavi.

Sa druge strane, predsednik Sandžačke narodne partije Mirsad Đerlek kaže da ovu ideju Suljević zagovara već 20 godina i da, "za razliku od onih koji su proklamovali ideju o republici i autonomiji, a sada su beogradski poltroni", on nije promenio politički kurs.

"Autonomija Sandžaka zavisi pre svega od volje naroda na Balkanu, kao i od volje velikih sila SAD i EU. Naša partija se zalaže za multietnički, ekonomski region Sandžak, sa centrom u Novom Pazaru, izričito zbog ekonomskog razvoja ovog siromašnog dela Srbije, u procesu decentralizacije zemlje", rekao je Đerlek.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.