Izvor: Blic, 19.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O statusu Kosova u junu i julu

O statusu Kosova u junu i julu

Predsednik Srbije Boris Tadić očekuje ubrzavanje razgovora o statusu Kosova i Metohije.

- U junu i julu će se ući u otpočinjanje procesa pregovaranja o budućem statusu Kosova i Metohije. Formiraće se institucije koje će se tim poslom baviti, i one će dobiti rok do godinu dana da nađu konačna rešenja - rekao je Tadić u intervjuu agenciji Beta.

Tadić je rekao da kao sistemski problem vidi neučestvovanje srpske strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u procesu decentralizacije koji je u toku, i procesu koji se odnosi na status Kosova.

- Vlada uverenje da će neko umesto nas unutar tih procesa obezbeđivati naše legitimne državne i nacionalne interese, što se neće desiti - rekao je on. Predsednik je istakao da Srbija 'mora da ima fleksibilan, ali principijelan politički metod rešavanja problema Kosova i Metohije' da bi tako 'zaštitila svoje legitimne nacionalne i državne interese'.

- Negde između starog rešenja iz Miloševićevog vremena i nezavisnosti, koju ne prihvatam, mora se tražiti budući status Kosova i Metohije - rekao je on.

Tadić je takođe rekao da je 'jedina prihvatljiva politika politika neprekidne borbe za naše državne interese... Moramo svakog dana da se odupiremo procesu koji vodi ka nezavisnosti'.

Saradnja između ključnih institucija u Srbiji, prema Tadićevim rečima, nije dobra, a Vlada i njeni organi nisu na odgovarajući način iskoristili otvaranje koje je obavio posetama Libiji i Grčkoj, koje su bile prilika za pokretanje novih poslova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.