Izvor: B92, 20.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O šefu unutrašnje kontrole MUP-a

Beograd -- Vlada Srbije sutra bi trebalo da odluči ko će biti novi pomoćnik ministra policije za sektor unutrašnje kontrole.

Na konkurs su se prijavila četiri kandidata, ali od njih samo dvojica zadovoljavaju sve uslove. Odluku o tome donosi Vlada, ali ministar, u ovom slučaju, Dragan Jočić, ima diskreciono pravo da premijeru i Vladi predloži ko bi to trebalo da bude.

Sadašnji pomoćnim ministra za unutrašnju kontrolu Vladimir Božović objašnjava ko su kandidati: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Jedan kandidat je diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom, koji ima iskustva u bavljenju zaštitom ljudskih prava. Kandidat ima svoj dosadašnji rezultat i on se zove Vladimir Božović."

"Drugi kandidat je diplomirani ekonomista bez pravosudnog ispita, bez iskustva u zaštiti ljudskih prava, bez obavljanja poslova unutrašnje kontrole i čovek je pripadao partiji Jugoslovenske levice. Drugi kandidat se zove Ljubinko Nikolić i on je sadašnji načelnik Uprave kriminalsitičke policije Srbije", kazao je Božović.

Odluku o tome ko će obavljati funkciju Načelnika sektora za unutrašnju kontrolu policije donosi Vlada, ali ministar, u ovom slučaju, Dragan Jočić, ima diskreciono pravo da premijeru i Vladi predloži ko bi to trebalo da bude.

Iako se u javnosti mogao steći utisak da Jočić i Božović nisu baš u najboljim odnosima, Božović, očekuje da Vlada izabere, kako je rekao, boljeg.

"Verujem u političku inteligenciju Vlade republike Srbije, a to kako će uraditi ministar i kako će uraditi Vlada Srbije će najbolje govoriti o njima samima. Ja ne želim danas da govorim o ministru unutrašnjih poslova ili bilo kome drugome i smatram da sam ovim iscrpeo vašu novinarsku znatiželju", kaže Božović.

Podnoseći izveštaj o radu, Vladimir Božović je rekao da je i dalje nerasvetljeno skoro 1.000 ubistava, koja su se dogodila u periodu od 1990. do 2005. godine i dodao da tome pogoduje i činjenica da sektor bezbednosti u Srbiji nije reformisan posle promene vlasti u oktobru 2000.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.