Izvor: B92, 30.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O saradnji finansijskih policija

Beograd -- Šef italijanske Finansijske policije, general Kozimo D'Arigo kaže da je Italija zainteresovana za ulazak Srbije u EU, uprkos teškoćama koje treba prebroditi.

Generala D'Ariga je u Beogradu primio premijer Srbije Mirko Cvetković, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu predsednika vlade. Radi se o uzvratnoj poseti italijanskog zvaničnika, budući da je Cvetković u svojstvu ministra finansija u prethodnoj vladi boravio u Rimu.

"Mi imamo izuzetno dobru saradnju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i svi susreti koje smo imali sa zvaničnicima u Beogradu dali su veoma pozitivne rezultate", izjavio je D'Arigo za glavnu italijansku novinsku agenciji Ansa.

Italijanski zvaničnik je istakao i da između srodnih službi dve države već postoje dobri odnosi i samo je potrebno dodatno ih ojačati.

D'Arigo se u Beogradu sreo i sa ministrom unutrašnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, direktorom policije Miloradom Veljovićem i državnim sekretarom u Ministarstvu finansija Miodragom Djidićem, prenela je Ansa.

D'Arigo će sutra, zajedno sa šefom misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji Hansom Ula Urstadom, prisustvovati završnoj svečanosti kursa na temu borbe protiv finansijskog kriminala.

Kurs su za predstavnike nadležnih organa državne uprave Srbije zajednički organizovali italijanska Finansijska policija i predstavništvo OEBS u Srbiji.

Oko 40 polaznika obuke o finansijskim i poreskim istragama koji su zajednički organizovale Misija OEBS i italijanska finansijska policija primiće sertifikate na dodeli.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.