Izvor: B92, 10.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O odnosima SAD-Srbija

Vašington -- Kongresmen SAD Lin Vestermorlend smatra da će Srbija imati velike koristi od ulaska u Partnerstvo za mir.

"To je veliki korak napred za Srbiju iz regionalno bezbednosnih i ekonomskih razloga. Tim aktom će još više biti privučeni evropski i investitori iz SAD i unapređeni ekonomski odnosi SAD i Srbije, od čega će Srbija imati koristi, a mi dobiti važnog partnera", rekao je Vestermorlend za Glas Amerike.

Povodom skorašnje 125. godišnjice uspostavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američko-srpskih diplomatskih odnosa, on je rekao da to treba zajednički proslaviti.

"Kada dve zemlje imaju diplomatske odnose koji su uspostavljeni pre 125 godina, to onda govori o dubini i jačini tih odnosa, da smo istorijski bili dobri partneri i saveznici, posebno tokom I i II svetskog rata. Mi svakako smatramo Srbiju svojim partnerom", rekao je Vestermorlend.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.