Izvor: B92, 10.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O odbrani u redovnom postupku

Beograd -- Savet ministara SCG predložio je Skupštini da o Predlogu Strategije odbrane SCG raspravlja u redovnom potpupku.

Ranije je bilo najavljeno da će se o strategiji odbrane raspravljati po hitnom postupku. U dopisu koji je Marović uputio predsedniku Skupštine SCG Zoranu Šamiju navodi se da je predlog rezultat uvažavanja interesa republika članica da se neposrednije upoznaju sa Predlogom Strategije odbrane državne zajednice pre nego što se o njemu izjasne, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je danas iz kabineta predsednika SCG Svetozara Marovića.

"Savet ministara prihvatio je takvu inicijativu i zainteresovanost država članica u interesu demokratizacije odlučivanja o pitanjima odbrane", navodi se u Marovićevom pismu Ssamiju.

Predsednik Marović je uveren da pokazana zainteresovanost institucija republika članica neće usporiti usvajanje tog dokumenta, koji je dobio podršku Vrhovnog saveta odbrane i da će njegovo usvajanje pre letnjih odmora biti doprinos daljem ubrzanju procesa reformi u Vojsci Srbije i Crne Gore. O tom predlogu Saveta ministara predsednik Marović obavestio je i predsednika Skupštine Srbije Predraga Markovića i Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.