Izvor: B92, 25.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O imovini, a malo i o pljački

Beograd -- Skupština Srbije nastavila raspravu o vladinom Predlogu zakona o prijavljivanju i evidentiranju imovine koja je oduzeta od 1945.

Po završetku te rasprave, parlament bi trebalo da pređe na razmatranje predloženih izmena zakona o zdravstvenom osiguranju, kojima se predviđa ukidanje starosne granice za decu za lečenje u inostranstvu na trošak osiguranja.

Raspravu o amandmanima na ta predlog zakona obeležile su oštre replike poslanika Srpske radikalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranke Aleksandra Vučića i šefa poslaničke grupe G17 Plus Miloljuba Albijanića o tome ko je opljačkao i uništio Srbiju.

Seriju replika izazvalo je izlaganje poslanice radikala Vjerice Radete, koja je rekla da se potpredsednik vlade Miroljub Labus "obrukao za 13.500 dolara" koje je navodno uzeo od švedske kompanije "Erikson" kako bi platio školovanje ćerke.

Odbacujući navode radikala kao neistinite, Albijanić je rekao da je Labusova ćerka Milica kao dobar student, sa prosekom ocena 9,62 na Prirodno-matematičkom fakultetu, uspela da se upiše na prestižni univerzitet i da Labus sa tim nema veze. "Pošto takve laži iznosite dokažite vi meni da vi niste ubili Zorana Đinđića", poručio je Albijanić radikalima, na šta je Vučić rekao da bi državni organi gonili nekog iz radikala da je učestvovao u ubistvu Đinđića.

Ocenjujući da bi radikali svojom retorikom da vrate zemlju u prošlost, Albijanić je rekao da se treba podsetiti vremena kada su rafovi u prodavnicama bili prazni i kada se za hleb i mleko čekalo u redovima.

Rasprava o amandmanima na Predlog zakona o prijavljivanju i evidentiranju oduzete imovine, koja traje šest dana, biće nastavljena sutra u 10 sati u Skupštini Srbije.

Predlog zakona o političkim strankama

U Skupštinu Srbije stigao je Predlog zakona Socijaldemokratske partije o političkim strankama, kojim se pooštravaju uslovi za osnivanje stranaka.

Poslanik SDP-a Meho Omerović rekao je Beti da je taj zakonski predlog dostavljen po hitnom postupku i da očekuje od predsednika parlamenta da ga stavi na dnevni red na prvoj narednoj sednici. On je objasnio da je reč o sistemskom zakonu i jednom od propisa koje treba usvojiti u procesu pridruživanja EU.

Omerović podseća da u Srbiji ima više od 300 registrovanih političkih stranaka i da bi se taj broj, po usvajanju zakona, sveo na nekoliko desetina, što je ocenio kao realan broj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.