O čemu je danas Vučić razgovarao sa ambasadorima SAD i Nemačke

Izvor: Blic, 07.Jul.2016, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O čemu je danas Vučić razgovarao sa ambasadorima SAD i Nemačke

Premijer Srbije Aleksandar Vučić imao je danas odvojene susrete sa ambasadorima SAD, Nemačke i Bugarske, a poruka predstavnika tih zemalja bila je ista - Srbiji se čestita najava otvaranja pristupnih poglavlja, podržava se njen evropski put i pruža pomoć u daljim reformama.

Ditman: Srbija mora da radi na vladavini prava

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman rekao je danas da je neophodno da Srbija nastavi proces ekonomskih reformi, ali da mora da uloži >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dodatne napore i u domenu vladavine prava, saopštila je Vlada Srbije.

Ditman je, na sastanku sa predsednikom tehničke Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, rekao da je odluka Evropske unije da otvori poglavlja 23 i 24 u pregovorima o članstvu Srbije u EU dobra i dodao da su ta poglavlja važna za "proces preobražaja države".

Pročitajte još

Ditman i Vučić razgovarali su i o samitu o Zapadnom Balkanu u Parizu, situaciji u regionu i izbegličkoj krizi.

Vučić je izrazio zahvalnost na podršci koju nemačka kancelarka Angela Merkel i Nemačka pružaju Srbiji u procesu evrointegracija.

Skot: Čestitke za otvaranje poglavlja

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Kajl Skot čestitao je danas premijeru Aleksandru Vučiću na odluci Evropske unije da Srbiji otvori poglavlja 23 i 24 ocenivši da će rad na unapređenju vladavine prava imati značaj i za stvaranje boljih uslova za strane investitore.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, ambasador je takođe ukazao na značaj postojeće saradnje dveju zemalja i programa američke podrške srpskim institucijama u uvođenju viših standarda u toj oblasti, kao i u borbi protiv korupcije.

Premijer Vučić ponovo je ukazao na opredeljenost da Vlada Srbije nastavi započete reforme i pokrene nove, sa željom da građani osete ekonomsku stabilnost i napredak.

Dimitrov: Imamo dobre i stabilne odnose

U oproštajnohj poseti ambasador Bugarske Angel Dimitrov rekao je da Bugarska Srbiju, kao svog suseda, što pre želi u evropskoj porodici.

Premijer Vučić je bugarskom diplomati zahvalio na delotvornoj saradnji, koja je doprinela razvoju dobrih i stabilnih političkih odnosa dveju zemalja.

Dimitrov je istakao značaj otvaranja poglavlja 23 i 24 u pregovaračkom procesu o pridruživanju Evropskoj uniji, jer Bugarska želi Srbiju, kao svog suseda, u evropskoj porodici što pre.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.