Izvor: B92, 18.Dec.2010, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O budžetu sredinom sledeće sedmice

Beograd -- Predlog zakona o budžetu za 2011. i prateći zakoni ušli danas u skupštinsku proceduru, a poslanici će o tim dokumentima raspravljati sredinom naredne sedmice.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je da će od ponedeljka poslanici moći da se pripremaju za sednicu.

"Prema mojoj proceni, uspećemo da završimo sve aktivnosti i donesemo budžet 29. decembra", navela je Đukić-Dejanovićeva.

Prema njenim rečima, poslanici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će redovno jesenje zasedanje završiti 90. dana, kako to Poslovnik o radu Skupštine Srbije i predviđa, a to je 29. decembra.

"Moj plan je da tako bude i nadam se da hoće. Ako bude potrebe, radićemo i duže kako bismo 90. radni dan redovnog zasedanja završili glasanjem", kazala je predsednica parlamenta.

Predlogom zakona o budžetu za 2011. godinu koji je usvojila Vlada Srbije i uputila ga Skupštini na razmatranje po hitnom postupku, predviđeni su prihodi u iznosu od 724,4 milijarde dinara, rashodi od 844,9 milijardi i budžetski deficit od 120,5 milijardi dinara.

Osnovne pretpostavke budžeta za 2011. godinu su rast BDP-a od tri odsto, odmrzavanje i rast penzija i plata za dva procenta, pri čemu bi najniže plate trebalo da imaju najveće uvećanje.

Subvencije će biti zamrznute na nivou 2010. godine, izuzev Javnog preduzeća "Železnice Srbije" i Rudnika "Resavica", gde su predviđene veće dotacije zbog rasta zarada zaposlenih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.