O Tasovcu i cvetiću

Izvor: Danas, 11.Maj.2016, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O Tasovcu i cvetiću

Ministar kulture Ivan Tasovac na konferenciji za štampu održanoj u ponedeljak na pitanje novinarke da li očekuje da će i novom sazivu parlamenta ostati na poziciji ministra kulture, ocenio je da mu je postavljeno "krajnje neočekivano i originalno pitanje".

                 

"Bila mi je velika čast i privilegija što smo završavali i što ćemo završavati poslove koji naši prethodnici nisu". Na novinarkinu opasku znači li to da će njegovom nasledniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << biti lakše, odvratio je "Dobićete cvetić u sveščicu". "A odgovor?" upitala je novinarka. "Imate cvetić", uzvratio je ministar. Tim povodom pitali smo sagovornike Danasa kako komentarišu što ministar Tasovac deli cvetiće na novinarska pitanja.

Gorčin Stojanović

reditelj

Tehnički ministar kulture i nije u mogućnosti da radi bilo šta drugo.

Igor Brakus

radio-voditelj

Predlažem ministru Tasovcu da ukoliko ostane ministar kulture u novoj vladi, a neće, kako kaže moj izvor blizak "naprednjacima", da umesto cvetića novinarima poklanja čuperak svoje kose. Cvetić jednoga dana mora da se sasuši i umre, a čuperak njegove sprejom oblikovane kose neće umreti nikada!

Nebojša Bradić

urednik kulturno-umetničkog programa RTS

S obzirom da dolazi od bivšeg, a možda i budućeg ministra kulture, izjava deluje neprecizno, cinično i nepristojno. Uostalom, na to smo već navikli.

Milena Bogavac

rediteljka

Ministar odbrane voli kad novinarke kleče, ali ih resorni ministar zato časti cvetićima. Ova arogancija, bezobrazluk i potpuno preuzimanje SNS-ovske retorike nadilaze moje moći komentarisanja.

Vukašin Obradović

predsednik NUNS

Od samog formiranja Vlade Srbije ministar informisanja je zapravo bio Aleksandar Vučić, a Ivan Tasovac je samo pridržavao partituru. Ko to nije shvatio, zaslužio je ne samo cvet, već ceo buket.

Nedim Sejdinović

predsednik NDNV

Iako su za vreme njegovog mandata usvojeni medijski zakoni, koji su manje-više dobili pozitivne ocene i domaćih i međunarodnih organizacija, vreme ministrovanja Ivana Tasovca biće upamćeno pre svega po drastičnom ugrožavanju medijskih sloboda, partijskoj kupovini medija, kršenju medijskih zakona, dodatnom padu profesionalnih i etičkih standarda i njegovom - gromoglasnom ćutanju! Ne potcenjujem ministrov šarm, ali pokušaji duhovitosti u ovakvom političkom, društvenom i medijskom kontekstu ostavljaju veoma gorak utisak.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.