Izvor: B92, 27.Sep.2010, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O. Ivanović: Pregovori se ne odlažu

Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović smatra da ostavka Fatmira Sejdijua nema veze sa budućim pregovorima Beograda i Prištine.

Ivanović je rekao da smatra da neće doći do odlaganja pregovora.

Prema Ivanovićevim rečima, Sejdiju se "prosto našao u rascepu" jer obavlja dve, međusobno nespojive, funkcije, kao i da je trpeo ogroman pritisak i od opozicije i od svoje partije.

Ivanović je naveo da je moguće da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostavka Sejdijua odloži razgovore Beograda i Prištine, ali da ipak smatra da će pritisak međunarodne zajednice biti veliki, tako da do odlaganja neće doći.

Međutim, kazao je on, s ostavkom Sejdijua mogući su vanredni parlamentarni izbori na Kosovu, odnosno da budu održani maja umesto novembra sledeće godine.

Sejdiju je na vanrednoj konferenciji za novinare u Prištini kazao da podnosi ostavku jer poštuje mišljenje Ustavnog suda, koji je ocenio da je prekršio Ustav vršeći istovremeno dužnosti kosovskog i predsednika Demokratskog saveza Kosova (DSK).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.