O DEKLARACIJI TOKOM LETA

Izvor: Kurir, 13.Jun.2010, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O DEKLARACIJI TOKOM LETA

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović kaže da bi o Nacrtu deklaracije o osudi zločina nad Srbima parlament mogao da raspravlja tokom leta.

- Predlog nacrta deklaracije dostavljen je poslaničkim grupama, a pošto smo u periodu vanrednog zasedanja, osamdeset četvoro poslanika treba to da predloži kao tačku dnevnog reda - kaže Dejanovićeva i dodaje da „iskreno veruje da će Skupština tokom leta to i učiniti“.

U nacrtu deklaracije, koji je javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predstavljen krajem aprila, Skupština Srbije najoštrije osuđuje zločine počinjene nad državljanima Srbije i svim pripadnicima srpskog naroda tokom oružanih sukoba u Hrvatskoj, BiH, na Kosovu i Metohiji i za vreme NATO bombardovanja 1999. godine.

Skupština Srbije je u nacrtu deklaracije pozvala parlamente drugih zemalja, pre svega sa prostora bivše Jugoslavije, da osude te zločine i daju punu podršku svojim državnim organima i organima međunarodne zajednice u procesuiranju počinilaca, kao i da, jednako ceneći vrednost svakog ljudskog života, izraze poštovanje prema srpskim žrtvama.

(R. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.