O Bajdenovoj poseti bogatstvo različitosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2009, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O Bajdenovoj poseti "bogatstvo različitosti"

BEOGRAD - Predstojeću posetu američkog potpredsednika Džozefa Bajdena poslanici parlamentarnih stranaka komentarišu različito - radikali podsećaju da se Bajden zalagao za bombardovanje Srbije, Liberalno demokratska partija je ocenila da problem nije Bajden već odsustvo jasne politike u Srbiji, dok G17 Plus smatra da Bajdenova poseta "vraća veru" u povratak Srbije na put evrointegracija.

Aleksandar Martinović (SRS) rekao je da je Bajden je bio najglasniji zagovornik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NATO bombardovanja Srbije.

"Od te posete se ne možemo nadati ničemu dobrom. On će pokušati da ubedi Borisa Tadića da priznamo nezavisnost Kosova i to pokazuje da se u odnosu SAD prema Srbiji ništa ne menja", rekao je Martinović novinarima u Skupštini Srbije.

On je dodao da će SRS "govoriti u parlamentu" o mogućnosti da eventualno organizuju proteste zbog posete američkog potpredsednika.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović ocenio je da poseta potpredsednika SAD proizilazi iz vrlo jasnog plana koji postoji koji ima kontinuitet i ne zavisi od personalnih rešenja u Beloj kući.

"Cilj je stabilizacija prilika u regionu i definisanje programa koji bi omogućio poboljšanje odnosa Srbije, Prištine i Sarajeva. Problem posete nije koncept Bajdena, već odsustvo jasne politike naše države, jer do danas nismo čuli sa kojim konceptom naše vlasti njega dočekuju", rekao je Jovanović.

"Ako teme razgovora budu evropske integracije i približavanje Srbije NATO, onda taj razgovor može biti koristan za nas, ali u suprotnom biće propuštena prilika koja se nama retko ukazuje", dodao je Jovanović.

Vlajko Senić (G17 Plus) je ocenio da je Bajdenova poseta najznačajniji spoljnopolitički događaj za Srbiju u poslednjih nekoliko godina.

"To je odlična stvar koja vraća veru da će se Srbija u punom kapacitetu vratiti na put evroatlantskih integracija što je i bio cilj države od 2000. godine. Poseta će biti iskorišćena da se u potpunosti normalizuju odnosi između Srbije i SAD", rekao je Senić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.