Novosadski Belarus

Izvor: Istinomer.rs, 11.Jun.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski "Belarus"

"Očekujem da će proizvodnja (traktora) da počne do kraja (2010.) godine." Predstavnici Vlade Vojvodine i Ministarstva trgovine Belorusije potpisali su u junu 2010. godine izjavu o početku izgradnje pogona za proizvodnju traktora "Belarus" u Novom Sadu. Najavljeno je da će u prvu fazu projekta biti uloženo dva miliona evra, a da će 2011. godine proizvesti hiljadu traktora, da bi se u 2014. godini proizvodnja utrostručila. Vojvođanski premijer je rekao da će pokrajina finansirati svako novootvoreno radno mesto sa 1300 evra.
"'Belarus' je jedna od najzastupljenijih robnih marki traktora na ovim prostorima i zato je od velikog značaja za nas početak proizvodnje u Novom Sadu, jer će time ovi traktori biti još jeftiniji na našem tržištu."
Beta, 25. 6. 2010. godine 


Fabrika traktora "Belarus" otvorena je krajem marta 2011. godine.
"Veoma sam zadovoljan što smo dug put od potpisivanja ugovora do otvaranja fabrike prošli za manje od pet meseci. Preko razvojne banke Vojvodine obezbedili smo ovaj sjajan prostor i kreditne linije za kupovinu traktora, a preko Sekretarijata za rad i zapošljavanje finansiraćemo radna mesta."
predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, Tanjug, 28. 3. 2011. godine


Budući da je početak proizvodnje kasnio, ali da je reč o značajnoj investiciji, Istinomer obećanje pokrajinskog premijera Pajtića ocenjuje kao skoro ispunjeno.

Nastavak na Istinomer.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.