Novi zakon - brže do građevinske dozvole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2009, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zakon - brže do građevinske dozvole

BEOGRAD - Oliver Dulić, ministar za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja večeras je izjavio da se predlogom Zakona o uređenju prostora i izgradnji omogućava brže dobijanje građevinske dozvole.

Ministar Dulić za Dnevnik Radio televizije Srbije (RTS) kazao da su zakonom skraćene neke faze oko izdavanja građevinskih dozvola, dok su neke, za koje se utvrdilo da su nepotrebne, izbačene.

Dulić je naveo primer da će za porodični stambeni objekat do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 100 metara kvadratnih izdavanje dozvola biti veoma jednostavno, za druge objekte izbegnute su neke faze, a biće sprečena i arbitrarnost administracije.

Prema Dulića, izvršeno je snimanje Srbije i svako ko bude danas krenuo da gradi bez dozvole naći će se pod udarom inspekcije i neće moći da legalizuje objekat.

Ministar Dulić je naglasio da je ključna stvar smanjenje dokumentacije i procedure i da očekuje da u naredne dve godine svi objekti, koji ispunjavaju uslove predviđene budućim zakonom, budu legalizovani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.