Novi uslov za ulazak u Uniju

Izvor: Glas javnosti, Beta, 30.Okt.2009, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi uslov za ulazak u Uniju

BEOGRAD - Nemački poslanik u Evropskom parlamentu Doris Pak izjavila je da Srbija mora da menja svoju politiku prema Kosovu ukoliko želi da nastavi započeti evropski put! Sagovornici Glasa javnosti podeljeni su u oceni izjave Doris Pak. Dok jedni tvrde da je to najava da će Srbija morati da prizna nezavisnost Kosova ukoliko želi u EU, drugi smatraju da je nemačka poslanica samo izrazila svoje mišljenje.

Ivanović: Srbija neće priznati Kosovo

Državni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u Ministarstvu za KiM Oliver Ivanović za Glas javnosti naglašava da „Srbija neće napraviti nijedan korak kojim bi direktno ili indirektno priznala Kosovo ili dovela u sumnju sopstveni suverenitet i proklamovane zvanične stavove“.

- Formalni uslovi za bezvizni režim definisani su u razgovorima predstavnika Vlade Srbije i EU. Uostalom, mi smo potpisivanjem protokola sa Euleksom i merama koje preduzimaju pogranična policija i Žandarmerija već uspostavili punu kontrolu prelaska preko administrativne linije sa Kosmetom. A potpisivanjem sporazuma o readmisiji i izdavanjem biometrijskih dokumenata usklađenih sa evropskim standardima Srbija je ispunila najvažnije uslove za bezvizni režim - naglasio je Ivanović.

Pa naravno da nije uslov. Jel vidite da je zena plavusa, moze ta da prica sta hoce. Malo je drugacije sa nasim politicarima. Mnogo su elokventni ima da nas zacas ubede, da bolje sutra ili ti "pokito manjana" na spanskom, samo sto nije cim lepo priznamo da smo mi svojevremeno kromanjonce oterali u Krapinu i tako zauzeli teritoriju danasnjeg Kosova, cime smo u stvari mi prvi zapoceli novi evropski kolonijalizam, sto ce opet reci da ako mislimo da nam je spas od bede tamo odakle je beda i stigla, onda mozemo da im damo i Savamalu i Bulbulder i ovaj novi avalski toranj. Sta ce nam sve to, ima Jevropa i lepse i bolje. I jos da kazem, procitah clanak o Kinezima koji tamo negde oko Prekopcelice, rentaju plodnu zemlju i napustene kuce i ubiraju plodove cele godine. Vidis nije njihov komunizam ni tako los. Ljudi ukinuli godisnja doba i sada srpska zemlja cveta i u Januaru.

Odozgo je stigla vest da je Sveti Sava otisao da kupi benzin. Kazu oce da se spali ponovo kad vidi kakvi smo postali. A ono "pokito manjana" je samo meksicka interpretacija cuvene nase izreke "malo morgen", koja maler tera.

Мајмунолика швапска креатура трпа нос у српске послове. Швабо има намеру да удари поново.

Спремте се.

Ma dosadilo mi je vise da pametujem i "demokratski" odgovaram na cistu tiraniju zapadnih "demokrata" prema Srbiji i Srbima, tako da mi preostaje jedino da ponovim onu filmsku mudrost: "Te Svabove sve treba uza zid - pa metak u celo!"

Kao "gradjanin Evrope" vodio sam korespondenciju sa g-djom Pak. o politickoj situaciju u BiH. Iznenadjuje koliko je ona povrsna, vrlo slabo informisana, koliko ne poznaje ni sadasnjost ni proslost kojom je opterecena sadasnja situaciaj u BiH, mijesanje uzroka i posljedica i td.. Iako je prihvatila moju ideju za organizovanjem okrugog stola za kojim bi sjedili ne-politicari, ali naucnici istoricari, akademici i drugi eksperti sva tri naroda u BiH (koji se dobro poznaju i koji su do juce bili istomisljenici!) koji bi razmatrali najvruce teme koje sada razdvajaju tri naroda (istorija, jezik, i sl.) ipak od toga nije bili nista. Razlozi se mogu naslutiti.

Srdacan pozdrav

Боже! колико су ови будаласти. Ваљда зато и имају времена.

А биће што бити мора. А ми само треба да размишљамо шта нам они и ''наши'' смишљају, па шта нам је чинити. Па ако треба и: ......узе' будак... Злу не требало, а злу се треба спремати. Дрва се купују у Ускрсу, па се зима чека.

Оооооооооооооооооо! Србијо, мила мати...

U jednom dopisu gospodja Pack mi je rekla da "Srbija mora da propati kroz mnoge generacije za ono sto je ucinio Milosevic". Ako odete na sajt Saveta Evrope i potrazite Doris Gisela Pack, videcete da je ona odlikovana ordenom Franje Tudjmana za Zasluge za narod i albanskog najviseg odlikovanja, sto znaci da je finansiraju i Hrvati i Siptari. U nasoj dijaspori cim se pomene novac "patriotizam" naglo iscezne.

Gospodja Pack nije rekla nista novo, ona je samo podsetila javnost da jedan od najvaznijih uslova za uclanjenje u Eu je da svake zamlja pretendent za clanstvo u ovoj instituciji ne moze da ima teritorijalne pretenzije prema drugoj zemlji, prema drugom regionu, drugoj teritoriji, mora da ima svoje nesporne granice i da ima dobrosuseske odnose sa susednim zemljama. Nemamo sta da se ljutima na ovu gospodju. Ona nije postavila ove uslove i prepozicije. Srbija ako hoce da bude clan EU mora da ima resen problem definisanja drzavnih granica sa svim susedima i treba da uci na primeru Hrvatske. Hrvatska nema nikakve sanese da se uclani u EU ako ne resi granicni spor sa Slovenijom i ovih dana uzurbano se radi na sporazum oko resavanja granicnih problema izmedju Slovenije i Hrvatske. Nijedan zemlja ne moze da ponese u Uniju probleme oko granica i konflikte oko teritorija. Nasi politicari to zanju vrlo dobro ali javno nece da priznaju.

:) Mene ne zanima ona niti EU ! Samo da se ukidaju vize i resen problem :):)

I onda je Kipar primljen u EU iako nije priznao Severni Kipar i nije se odrekao pretenzija da zaokruzi svoje teritorije. A delegati EU parlamenta su se radovali i cestitali sebi na velikom danu, ulasku Kipra u EU.

Па то да је признавање Косова један од услова то знају сви, само што нас наш Жути Нарцис прави будалама. Хвала г-ђи из непријатељске нам Немачке за то што је оголила и расветлила истину. Швабе нам јесу увек били непријатељи, али отворени и ја их без обзира на сво зло које су нам нанели, никада ни близу нису нанели штету као ово удружење за ојађивање и унесрећивање Србије у лику и делу Жутог Нарциса.

E, Dimitrije, pozlatile ti se!

Ko će da se zamara sa Doris Pak. Mnogo veće zlikovce imamo u sopstvenoj kući - Srbiji. A ona i jeste glasnogovrnik prijateljske EU-nijske politike prema Srbiji. To je zvaničan stav ovdašnje ,,elite". Dobro se u narodu kaže: Sačuvaj me Bože prijatelja, neprijatelja ću se sam sačuvati.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.