Novi sportski tereni u Banatskom Karađorđevu i Tordi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2019, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi sportski tereni u Banatskom Karađorđevu i Tordi

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez obišao je danas u Banatskom Karađorđevu i Tordi, u opštini Žitište, sportske terene za male sportove, čiju je rekonstrukciju sa 4,5 miliona dinara finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

U OŠ "Nikola Tesla" u Banatskom Karađorđevu otvoreni su rukometni i košarkaški teren, dok su učenici OŠ „Adi Endre" u Tordi dobili novi teren za rukomet.

Batez je ovom prilikom izjavio da su na konkursu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za sanaciju, adaptaciju, izgradnju i opremanje sportske infrastrukture - među prioritetima sanacija i izgradnja otvorenih školskih igrališta.

"U prvom planu su pre svega škole gde ne postoje fiskulturne sale", naglasio je Batez i dodao da podršku imaju i projekti adaptacije fiskulturnih sala koje u većini mesta i škola, zbog godine izgradnje, imaju potrebu za ozbiljnom rekonstrukcijom.

On je naglasio da je važno da se zajednički radi na tome da se svoj deci stvore bolji uslovi kako za nastavu fizičkog vaspitanja, tako i za rekreativno i takmičarsko bavljenje sportom.

"Otvoreni tereni pri školama u manjim mestima su najčešće mesto okupljanja učenika i omladine. Pre dve godine smo u Banatskom Karađorđevu i Tordi imali neuslovan i nebezbedan prostor za sportske aktivnosti, a danas imamo u potpunosti adekvatne terene za rukomet i košarku ", kazao je Batez.

On je pohvalio rukovodstvo opštine Žitište, koja je uz podršku Pokrajine i iz sopstvenih sredstva izgradila sportsku halu u Banatskom Karađorđevu. Sala je opremljena uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, i kako je Batez istakao, može da se koristi i za takmičarske sportove.

Batez je još dodao da je u razgovoru sa rukovodstvom opštine i direktorkom OŠ "Nikola Tesla" izložena ideja o sanaciji fudbalskog terena u Žitištu, kao i izgradnja fiskulturne sale u Tordi, jer učenici u tom selu tokom zime nemaju adekvatan prostor za nastavu fizičkog.

Predsednik Opštine Žitište Mitar Vučurević istakao je značaj dosadašnje podrške Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Sportskog saveza Vojvodine u obnovi i izgradnji sportske infrastrukture u ovoj banatskoj opštini. On je dodao da računaju na podršku iz Pokrajine i u realizaciji novih projekata.

Direktorka OŠ "Nikola Tesla" Nataša Knežević je istakla da će zahvaljujući ulaganju iz Pokrajine učenici u Banatskom Karađorđevu i Tordi, konačno nesmetano imati časove fizičkog na otvorenom, te da će moći na novim terenima da se rekreativno bave sportom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Banatsko Karađorđevo i Torda dobili nove terene za male sportove

Izvor: Radio 021, 09.Apr.2019, 08:08

Banatsko Karađorđevo i Torda, u opštini Žitište, dobili su terene za male sportove, čiju je rekonstrukciju sa 4,5 miliona dinara finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu...U OŠ "Nikola Tesla" u Banatskom Karađorđevu otvoreni su rukometni i košarkaški teren, dok su učenici OŠ...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.