Izvor: B92, 02.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi šef Koordionacionog centra

Kosovska Mitrovica -- Novoizabrani predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Vuko Antonijević govori je o prioritetima u radu.

On je rekao da će to biti opstanak srpskog i nealbanskog stanovništva na Kosovu, funkcionisanje institucija Srbije u pokrajini i pomoć pri povratku raseljenih. Koordinacioni centar i Ministarstvo za KiM imaju cilj da se bore za očuvanja celovitosti Srbije, rekao je Antonijević mitrovičkom radiju "Kontakt plus".

Antonijević, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je na mestu predsednika Koordinacionog centra zamenio Sandu Rašković-Ivić, kazao je da će jedan od glavnih zadataka Centra biti zapošljavanje mladih ljudi radi njihovog opstanka na Kosovu.

Antonijević je kao jedan od ciljeva tela kojim rukovodi naveo i smanjivanje klasne izdiferenciranosti stanovništva, naglasivši da je zbog toga veoma bitno kakav će budžet Vlada Srbije usvojiti za Kosovo.

"Takođe, u planu je i ponovno pokretanje privrednih resursa u stagnaciji, kao i pomoć putem programa samozapošljavanja mladim i perspektivnim ljudima koji su započeli neki mali privatni biznis", rekao je on.

Antonijević je najavio otvaranje kancelarije Koordinacionog centra u Kosovskoj Mitrovici kako bi se olakšao rad na terenu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.