Izvor: B92, 31.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protest "Samoopredeljenja"

Priština -- Pokret "Samoopredeljenje", koji traži da Kosovo proglasi nezavisnost, organizovao danas u Prištini novi protest.

Više stotina pristalica Pokreta "Samoopredeljenje" krenulo je posle 14 sati centralnom ulicom u Prištini u protestni marš protiv predloga Martija Ahtisarija o Kosovu i kosovskog pregovaračkog tima koji je prihvatio da pregovara o statusu Kosova sa Srbijom. Učesnici demonstracija tražili su i oslobađanje lidera Pokreta Aljbina Kurtija, koji je od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << februara u pritvoru, i uzvikuju parole "UČK".

Protest je završen bez incidenata.

Današnje demonstracije tog pokreta su treće u poslednjih mesec dana. Tokom prvog protesta održanog 10. februara izbio je sukob demonstranata i policije u kojem su poginule dve osobe, a više od 80 ih je povređeno.

Tom prilikom uhapšeni su i mnogi pripadnici "Samoopredeljenja" na čelu sa liderom pokreta Aljbinom Kurtijem, koji bi trebalo da izađe iz pritvora 10. aprila.

Jedan od razloga za organizovanje današnjeg protesta je i zahtev da se uhapšeni pripadnici tog pokreta oslobode.

Prethodni protest, održan 3. marta, protekao je bez incidenata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.