Izvor: B92, 04.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi preteći grafit u Ćupriji

Ćuprija -- Danas je u Ćupriji napisan novi grafit preteće sadržine, čija je meta predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić.

Grafit je ispisan na zgradi Gradskog muzeja "Horeum margi". Na njemu je nacrtan čovek na vešalima sa četiri slova B O R S, što asocira na Borisa Tadića. Juče se u tom gradu na gimnaziji pojavio grafit s natpisom "Tadića pored Đinđića". Kako je za B92 rekao predsednik Opštinskog odbora DS-a u Ćupriji Zoran Jovanović, podneta je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijava Opštinskom javnom tužilaštvu, koje ju je prosledilo policiji.

On je pozvao državne organe da reaguju u cilju zaštite lika predsednika Srbije Borisa Tadića, koga su politički protivnici u Ćupriji "pokušali da omalovaže kao jedinog čoveka sposobnog da ovu zemlju uvede u Evropsku uniju”.

Zoran Jovanović kaže i da su nedavno na plakatima Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića u tom gradu preko očiju crnim sprejom nacrtani povezi, što je ocenio kao još jedan pritisak na DS u Ćupriji.

DS: Snage prošlosti

Demokratska stranka saopštila je da pojava novih pretećih grafita Borisu Tadiću "još jednom dokazuje da su ovi izbori odlučujući za to kojim će putem Srbija da krene".

"Snage prošlosti još uvek su prisutne na političkoj sceni Srbije i koriste dobro poznata sredstva za obračunavanje sa političkim protivnicima", saopštio je DS, navodeći kao razlog to što su građani prepoznali Tadića kao političara koji im nudi evropsku perspektivu i bolji život.

"Zato verujemo da će građani na izborima reći ’ne’ politici prošlosti i dati podršku upravo demokratskoj, evropskoj politici", navodi DS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.