Novi požari u Bosilegradu

Izvor: NaDlanu.com, 30.Nov.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi požari u Bosilegradu

BOSILEGRAD, 30. novembra 2011. (Beta) - Veliki požari na planini Lisina uz granicu Srbije sa Bugarskom su u sredu ugašeni, ali je na drugom delu opštine Bosilegrad izbio novi požar, izjavio je komandir vatrogasnog bataljona za Pčinjski okrug Vedran Tašković.

BOSILEGRAD, 30. novembra 2011. (Beta) - Veliki požari na planini Lisina uz granicu Srbije sa Bugarskom su u sredu ugašeni, ali je na drugom delu opštine Bosilegrad izbio novi požar, izjavio je komandir vatrogasnog bataljona >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << za Pčinjski okrug Vedran Tašković.Tašković je agenciji Beta rekao da su vatrogasne ekipe koje su gasile požare na planini Lisina prebačene da gase požar kod Starog zlog Dola u opštini Bosilegrad."Vatra je zahvatila paprat, travu i nisko rastinje", kazao je Tašković govoreći o novom požaru kod Starog zlog Dola čije je gašenje u toku.On je naveo da je gašenje požara otežano zbog nepristupačnog brdsko planinskog terena, u gotovo nenaseljenom delu opštine Bosilegrad. Tašković je naveo da "nema sumnje da je požare izazvao ljudski faktor jer je po ovakvom vremenu nemoguće da izbiju sami".

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požari u Trgovištu i Bosilegradu

Izvor: RTS, 30.Nov.2011

Vanredna situacija proglašena u delu opštine Trgovište, prema Bosilegradu, zbog požara. Vatra koja je zahvatila oko 500 hektara niskog rastinja i deo šume, lokalizovana je popodne...Na teritoriji opština Trgovište i Bosilegrad veliki požari zahvatili su nepristupačne površine pod borovom i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.