Izvor: B92, 19.Sep.2009, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi potpredsednik Izvršnog veća

Novi Sad -- Boris Barjaktarović iz G 17 plus izabran je danas za novog potpredsednika Izvršnog veća Vojvodine i pokrajinskog sekretara za regionalnu i međunarodnu saradnju.

Barjaktarović na te funkcije dolazi umesto Ivane Dulić-Marković, koja je u utorak podnela ostavku na obe funkcije. Za novog člana pokrajinske vlade su, na vanrednoj sednici Skupštine Vojvodine, glasala 82 poslanika, dok je njih 22 bilo protiv. Barjaktarović je odmah položio zakletvu i time i formalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stupio na novu dužnost.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić se zahvalio Ivani Dulić-Marković na saradnji i izrazio žaljenje što je otišla, navodeći da je uveren da će ona i dalje doprinositi ostvarivanju politike pokrajinske administracije.

Pajtić je, predstavljajući novog potredsednika, ukazao da se radi o mladom, ali stručnom čoveku, koji će biti u stanju da uspešno obavlja zadatke u pokrajinskoj vladi.

Barjaktarović je završio Mašinski fakultet, prošle godine je bio izabran za člana Gradskog veća Novog Sada zaduženog za privredu, a potom se preselio u Beograd na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu telekomunikacija.

Oženjen je, ima dvoje dece i živi u Novom Sadu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.