Novi koordinator UN kod predsednice parlamenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi koordinator UN kod predsednice parlamenta

BEOGRAD - Predsednica srpskog parlamenta Slavica Đukić-Dejanović primila je danas u Domu Narodne skuštine novoimenovanog stalnog koordinatora Programa za razvoj UN u Srbiji Vilijama Infantea s kojim je razgovarala o zaštiti prava najosetljivijih kategorija stanovništva.

Borba protiv siromaštva i intenziviranje regionalne saradnje u rešavanju problema izbeglih i interno raseljenih lica bile su glavne teme razgovora, saopštilo je skupštinsko Odeljenje za odnose s javnošću.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Produktivna saradnja

Srpski parlamentarci, kako je naveo stalni koordinator UNDP-a, mogu da računaju na pomoć ove specijalizovane agencije UN u zaštiti ljudskih i dečjih prava, jačanju nadzorne funkcije u odnosu na regulatorna tela, kao što su ombudsman i antimonopolska komisija, ali i u odnosu na izvršnu vlast, posebno kada je u pitanju primena zakonskih propisa.

Infante je ocenio da je dosadašnja saradnja UNDP-a i Narodne skupštine Srbije veoma produktivna, što predstavlja dobru osnovu za buduće aktivnosti.

On je istakao da će sve organizacije UN-a u Srbiji (UNDP, UNICEF, UNHCR) nastaviti da pružaju stručnu podršku Narodnoj skupštini.

Efikasniji rad skupštine

Đukić-Dejanović je istakla da je saradnja s UNDP-om doprinela razvoju parlamentarne demokratije i diplomatije u Srbiji.

Ona je navela da je, zahvaljujući izmenama Poslovnika, rad Narodne skupštine sada efikasniji i dodala da će donošenje Zakona o Narodnoj skupštini omogućiti i jačanje njene kontrolne funkcije.

U razgovoru je bilo reči i o budućoj saradnji i konkretnim vidovima podrške UNDP-a Skupštini Srbije, pre svega, u oblasti edukacije narodnih poslanika i zaposlenih u stručnoj službi, ali i organizaciji javnih slušanja u vezi sa ljudskim pravima i pravima deteta, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.