Izvor: B92, 12.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ambasador Nemačke Volfram Mas

Beograd -- Novi ambasador Nemačke Volfram Mas danas je stupio na dužnost, predajući akreditivno pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

Mas je tom prilikom rekao da je jedno od pitanja kom Srbija i Nemačka pridaju veliki značaj približavanje Srbije Evropskoj uniji i NATO-u, saopštila je Ambasada Nemačke. Pre stupanja na dužnost ambasadora u Beogradu, radio je kao zamenik šefa misije u stalnom predstavništvu pri OEBS-u u Beču.

"Stupam na dužnost u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada se Srbija nalazi neposredno pred mogućnošću zaključenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruženju sa EU", rekao je on.

"Beograd je pregovore u vezi s tim sporazumom brzo i kompetentno priveo kraju. Nemačka će vam pomagati i u nastavku evropskog integracionog procesa i podržavaće vas u vašim reformskim naporima", poručio je Mas.

On se nada da će pregovori o statusu Kosova pod vođstvom trojke Evropske unije, SAD i Rusije dovesti do održivog kompromisa koji je prihvatljiv za sve strane, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ambasador je naglasio da će preduzeti sve što je u njegovoj moći da još više produbi bilateralne odnose Nemačke i Srbije.

Ambasador Mas je u službi Ministarstva inostranih poslova Savezne Republike Nemačke od 1979. Tokom diplomatske karijere radio je u diplomatskim predstavništvima u Vašingtonu, Kingstonu i Nju Delhiju i u nemačkom Bundestagu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.