Novi akcioni plan za primenu Rezolucije 1325

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2017, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi akcioni plan za primenu Rezolucije 1325

Vlada Srbije usvojila je, na predlog Ministarstva odbrane, Nacionalni akcioni plan (NAP) za primenu Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji (2017-2020).

Primena prethodnog akcionog plana za period 2010-2015. ocenjena je kao izuzetno uspešna, a fokus je bio na unapređenju položaja i bezbednosti žena na lokalnom nivou, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Uz smernice predsednika Političkog saveta Vlade za sprovođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NAP i ministra odbrane Zorana Đorđevića, u izradi novog Nacionalnog akcionog plana učestvovali su predstavnici organa državne uprave i lokalne samouprave, akademske zajednice, organizacija civilnog društva i nezavisni eksperti i ekspertkinje, a stručnu podršku pružilo je Ministarstvo odbrane, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vlada ima novi plan za primenu Rezolucije UN o ženama, miru i bezbednosti

Izvor: RTS, 27.Maj.2017

. Vlada Srbije usvojila je, na predlog Ministarstva odbrane, Nacionalni akcioni plan za primenu Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija – Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji (2017-2020).

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.