Novi Sad domaćin predstavnika 80 univerziteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2017, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad domaćin predstavnika 80 univerziteta

Novi Sad je sutra i prekosutra domaćin petog dijaloga o obrazovnim politikama i četvrtog sastanka konzorcijuma visokoobrazovnih ustanova Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

Ova dva dana poslužiće za razmenu mišljenja o unapređenju obrazovne saradnje, prakse i usklađivanja obrazovnih strategija u cilju jačanja ovog segmenta odnosa.

Predstavnici ministarstava obrazovanja iz 17 zemalja i čak 80 univerziteta biće gosti Novog Sada. Iako će političari političari, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i predstavnici obrazovnih institucija imati odvojene sastanke, tema sastanaka je ista: jačanje saradnje.

Takođe će biti razgovora o ustanovljenju fonda koji bi omogućio zajedničku nabavku opreme neophodne za rad obrazovnih i naučnih institucija. Direktnu korist od ovih sastanaka imaju i sami studenti.

Saradnja Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, integralni je deo globalne sveobuhvatne inicijative "Pojas i put", a obrazovanje je samo jedan od delova te saradnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi Sad naredna dva dana domaćin velikog međunarodnog skupa o obrazovanju

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2017

Predstavnici ministarstava obrazovanja 17 država, kao i predstavnici čak 80 univerziteta okupiće se u u četvrtak 21. i petak 22. septembra u Novom Sadu, gde će razgovarati o unapređenju obrazovne saradnje na Petom dijalogu o obrazovnim politikama Kine i centralne i istočne Evrope...Skup će sutra...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.