Novi Bulevar Crvene armije

Izvor: B92, 04.Maj.2010, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Bulevar Crvene armije

Beograd -- Odbornici Skupštine Beograda usvojili su odluku da jedna od ulica na Novom Beogradu dobije naziv Bulevar Crvene armije.

Tako će se od sada zvati ulica koja prolazi kroz naselje Belvil, od ulice Milutina Milankovića do ulice Jurija Gagarina. U Beogradu je već postojao Bulevar Crvene armije, čiji je naziv promenjen u Južni bulevar.

Skupština grada danas je završila rad, a zasedanje nastavlja suta.

Odbornici će između ostalog sutra razmatrati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i izmene naziva pojedinih ulica u opština Savski Venac, Vračar Zemun i Rakovica.

Predloženo je da Ulica Rakovički put u delu od Miloševog konaka ka ulici Patrijarha Dimitrija dobije naziv po nedavno preminulom poglavaru Srpske pravoslavne crkve Pavlu.

Predviđeno je i da prostor koji spaja Resavsku ulicu i Ulicu Kneza Miloša dobije naziv Čkaljino sokače prema glumcu Midragu Petroviću Čkalji.

Deo Karađođevog parka na Vračaru trebalo bi da dobije ime po naučniku Milutinu Milankoviću.

Predviđeno je da to bude deo parka s desne strane Bulevara oslobođenja između Pasterove i Tiršove ulice.

Cvijan razrešen dužnosti predsednika GIK

Odbornici Skupštine Beograda razrešli su dužnosti predsednika Gradske izborne komisije (GIK) Vladimira Cvijana, sadašnjeg člana Srpske napredne stranke, koji je na čelo te komisije došao na predlog Demokratske stranke (DS).

"Sve sam radio po zakonu", rekao je Cvijan novinarima nakon razrešenja.

Na njegovo mesto, na predlog DS-a izabran je Ivan Šebek.

Član Gradske izborne komisije Diana Popović, koji je na tu poziciju izabrana na predlog DS-a, podnela je ostavku na ovu dužnost, a na njeno mesto izabrana je Maja Vasić.

Odbornici iz redova opozicije tražili su da o ovoj tački dnevnog reda raspravlja u redovnom postupku, ali taj predlog nije usvojen, pa je razrešenje Cvijana usvojeno u skraćenom postupku.

Predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić rekao je novinarima da je smena Cvijana "bila apsolutno u skladu sa procedurom".

"Cvijan je razrešen dužnosti pošto je član stranke koja nema odbornike u Skupštini Beograda", rekao je Antić.

Sedam odbornika DS-a podnelo ostavke

Sedam odbornika Skupštine Beograda iz Demokratske stranke podnelo je ostavke da ne bi bili u sukobu interesa, rečeno je u Skupštini Beograda.

Kako je navedeno u obrazloženju, oni su ostavke podneli na lični zahtev. Ti odbornici su odlučili da podnesu ostavke u Skupštini Beograda, a da zadrže funkcije u opštinskim većima.

Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, funkcioneri u Srbiji koji imaju više funkcija trebali su do 1. aprila da se odluče koju od njih će da zadrže.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.