Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove snage Kfora za sever Kosova

KOSOVSKA MITROVICA - Na severu Kosova narednih dana biće raspoređene nove snage Kfora iz Španije, Slovenije i Velike Britanije, koje će zameniti postojeće jedinice, saopšteno je danas iz Kfora.

Austrijske vojnike koji su stacionirani u kampu Noting Hil, nadomak Leposavića, zameniće španska jedinica, dok će u regionu Kosovske Mitrovice biti raspoređeni slovenački vojnici.

Nemačke vojnike koji se trenutno nalaze u zoni odgovornosti Taktičkih snaga Sever zameniće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jedinica britanskih vojnika.

Rotacija snaga Kfora na severu pokrajine omogućiće da međunarodne vojne trupe u ovom delu Kosova u svakom trenutku budu u potpunosti posvećene svom zadatku na očuvanju sigurnog i bezbednog okruženja, navodi se u saopštenju.

Kfor ističe da ova smena neće ometati misiju Taktičkih snaga Sever, koje će potpuno spremno nastaviti da deluju u interesu svih zajednica na severu Kosova.

Komandant Kfora Gzavije de Marnak izjavio je pre nekoliko dana u Štrpcu da će međunarodne snage ostati na Kosovu dokle god je na snazi Rezolucija Ujedinjenih nacija 1244.

Na Kosovu je trenutno raspoređeno oko 17.000 međunarodnih vojnika koji su u sastavu Kfora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.