Nove smene u Leskovcu

Izvor: B92, 20.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove smene u Leskovcu

Leskovac -- Članovi Privremenog organa opštine Leskovac smenili 23 direktora javnih preduzeća, fondova i opštinskih uprava.

Smenjeni su članovi SPS-a i SNS-a, a na njihova mesta došli su kadrovi stranaka demokratskog bloka. Članovi Privremenog organa opštine Leskovac smenili su na jučerašnjoj sednici 17 direktora javnih, javno-komunalnih preduzeća i fondova i šest načelnika opštinskih uprava.

Smenjeni su direktori u javnim preduzećima Dom, Vodovod, Parking-servis, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sportski centar, Turistička organizacija, Narodni muzej i Biblioteka, u domovima kulture i direktori opštinskih fondova za razvoj, poljoprivredu i Direkcije za urbanizam i izgradnju.

Smenjeni direktori su članovi Socijalističke partije Srbije i Socijalističke narodne stranke, a imenovani su kadrovi iz G17 plus i Demokratske stranke.

Promenjeni su i načelnici opštinskih uprava, takođe socijalisti, a njihova mesta zauzeli su članovi stranaka tzv. demokratskog bloka.

Direktori javnih preduzeća i načelnici opštinskih uprava u leskovačkoj opštini dva puta su menjani za dva meseca, a Vlada Srbije je u tom periodu tri puta menjala sastav Privremenog organa.

Kada su sredinom aprila uvedene privremene mere, petočlani Privremeni organ bio je sastavljen od kadrova iz Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, a potom su dva mesta ustupljena SPS-u i Srpskom pokretu obnove.

Pre tri nedelje Ministarstvo za lokalnu upravu i samoupravu odlučilo je da po dva mesta u Privremenom organu leskovačke opštine pripadnu DS-u i koaliciji DSS-Nova Srbija, dok je peti član iz G17 plus.

Privremene mere u Leskovcu uvedene su zbog višemesečnog nekonstituisanja lokalne skupštine, posle čega je smenjeno 38 direktora, članova bivše vladajuće koalicije sastavljene od socijalista i radikala.

Došlo je čak do toga da su građani protestovali jer ni smeće nije imao ko da čisti niti su zaposleni u javnim preduzećima dobijali plate., pošto je cela opština bila bez uprave.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.