Izvor: B92, 16.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove pretnje ANA

Priština -- Portparol paravojne Albanske nacionalne armije preti preuzimanjem kontrole nad severnim delom Kosova.

Portparol ANA Gafur Adilji izjavio je da će ANA preuzeti kontrolu kako bi zaštitili albansko stanovništvo u tom delu, ako to do 1. novembra ne učine Kfor, UNMIK, kosovska policija i Kosovski zaštitni korpus. ANA je organizacija koju je bivši šef UNMIK-a Mihael Štajner 2003. godine proglasio za terorističku organizaciju posle niza pokušaja terorističkih akcija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Kosovu.

Adilji je za prištinski list "Epoka e re" rekao da su maskirane naoružane osobe, nedavno prikazane na Radio-televiziji Kosova kao pripadnici ANA, meštani sela iz okoline administrativne linije Kosova i Srbije.

Njihov cilj je, rekao je Adilji, da zaštite albansko stanovništvo u tom području, koje je, kako tvrdi, konstantno izloženo provokacijama, ne samo Garde cara Lazara, već srpske policije i vojske.

Adilji je naveo da je "albanski narod organizovan bolje nego ikada", navodeći da pripadnicima ANA nije dozvoljeno da prikupljaju novac od sunarodnika za svoje aktivnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.