Novac za rad nacionalnih saveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2016, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novac za rad nacionalnih saveta

Pokrajinska vlada uručila je danas predstavnicima nacionalnih saveta nacionalnih manjina ugovore o dodeli novčanih sredstava za finansiranje njihovog rada i razvojne delatnosti u Vojvodini.

Iz pokrajinskog budžeta za sufinansiranje redovne i razvojne delatnosti 15 nacionalnih saveta, sa sedištem na teritoriji Vojvodine, dodeljeno je 13,8 miliona dinara. To je omogućeno rebalansom pokrajinskog budžeta.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je na dodeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ugovora da je "jedan od najvažnijih prioriteta Pokrajinske vlade pitanje očuvanja dobrih međunacionalnih odnosa" čemu će, prema njegovim rečima, doprineti realizacija tih ugovora.

Kako je kazao, podsticaj rada nacionalnih saveta je najvažniji zadatak i ključ za očuvanje Vojvodine, njene stabilnosti i ukupnog života u Srbiji.

"Mi ćemo u subotu, na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, utvrditi da je u 2016. godini bilo nešto manje sredstava za ove aktivnosti. Utvrdićemo i nešto što mora i može biti, a to je da ćemo u budžetu za 2017. i 2018. postepeno nivo finansiranja potreba nacionalnih zajednica vratiti na prosek iz 2014. i 2015. godine", najavio je Mirović.

On je pozvao sve predstavnike nacionalnih manjina, čiji predstavnici nacionalnih saveta do sada nisu bili na razgovorima u Pokrajinskoj vladi, da to učine u narednom periodu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PODRŠKA MANJINAMA Za nacionalne savete u Vojvodini 13,8 miliona dinara

Izvor: Blic, 19.Okt.2016

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš uručili su danas predstavnicima nacionalnih saveta nacionalnih manjina ugovore o dodeli novčanih sredstava za finansiranje njihovog rada i razvojne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.