Izvor: B92, 02.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova vlast u Bačkoj Palanci

Bačka Palanka -- Opština Bačka Palanka će od sutra, posle samo pet meseci od konstituisanja sadašnje, dobiti novu opštinsku vlast.

Aktuelni predsednik Skupštine opštine Boris Kuzmanović (SRS) sazvao je za sutra, na zahtev 24 odbornika nove skupštinske većine, sednicu na čijem su dnevnom redu razrešenja sadašnjih i izbor novih funkcionera - predsednika Skupštine, predsednika opštine i njegovog zamenika koji su članovi SRS-a, kao i članova opštinskog veća. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Novu vladajaću većinu sa 24, od ukupno 42, odbornika u lokalnom paralamentu, prema sporazumu potpisanom 18. oktobra, čini 13 odbornika DS-a, četiri iz koalicije oko SPS-a, po tri iz DŠ-a i G17 plus i jedan odbornik Slovačke narodne partije.

Tako će 18 odbornika SRS-a, koja je predvodila dosadašnju većinu, biti u opoziciji.

Posle lokalnih izbora, 11. maja, skupštinska većina imala je 26 odbornika od kojih 18 iz SRS-a, kao i četiri SPS-a, tri DSS-a i jedan odbornik Slovačke narodne partije koji su napustili koaliciju sa radikalima i formirali novu sa odborničkim grupama DS-a i G17.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.